2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kánikula lesz a hét első napjaiban

2017. július 09. 18:21, utolsó frissítés: 18:21

Jövő hét első napjaiban kánikula várható, közölte az AGERPRES hírügynökséggel Adrian Boariu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa.

Boariu tájékoztatása szerint hétfőtől országszerte felmelegedés várható, Bánságban, a Körösök vidékén, Délnyugat-Erdélyben, helyenként pedig Olténiában és Munténiában is meleg, párás idő lesz, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80-as értéket. A tengerparton a maximális hőmérséklet 25 és 28 Celsius-fok között alakul, a Bánságban akár 37 fok is lehet. Bukarestben 34 Celsius-fok várható napközben.

Kedden folytatódik a kánikula, a Bánságban 38, az ország délnyugati részében 35-37 fokra, Bukarestben 35 fokos maximális hőértékre kell számítani napközben.

Ezt követően viharossá válik az idő, országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok, felerősödik a szél - mondta a meteorológus.

Csütörtökön már mindenhol változékonnyá válik az idő, csak a déli régiókban lesz továbbra is 33 Celsius-fokos nappali hőmérséklet. Az ország többi térségében lehűl a levegő, július 14-e és 17-e között az évszakra jellemző értékeknél alacsonyabb lesz a hőmérséklet, és a nyugati régiókban esőre kell számítani.

Július 1-jén 44 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek árnyékban Románia bizonyos térségeiben. Ez volt az utóbbi 60 év legmelegebb július elsejéje. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS