2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea Sorost hibáztatja a róla terjengő hírek miatt

2017. július 10. 10:00, utolsó frissítés: 10:07

Semmiféle vállalkozása nincs Brazíliában, se máshol külföldön, és 'minden Soros György üzletembertől indul ki' - mondta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este a Romania TV műsorában.

"Nincs semmiféle vállalkozásom Brazíliában, nincsenek vállalkozásaim egyetlen más országban sem. Nem vittem és nem utaltam át pénzt Brazíliába, se más országba. Nagyon egyértelmű a vagyonnyilatkozatom' - jelentette ki Dragnea.

A szociáldemokraták vezetője kifejtette, az utóbbi 12 évben egy sor hazugság jelent meg róla, az állítások nagy részét megvizsgálta az ügyészség, ő pedig sem Brazíliában, sem itthon nem követett el semmiféle bűncselekményt. 'Ha jól emlékszem, Brazília nem terrorista állam. Meglátogattam egy másik országot, mi rossz van ebben?' - kérdezte a PSD elnöke.

Liviu Dragnea szerint "minden Soros Györgytől indul". "Az utóbbi hónapokban kemény véleményem volt és most is az van ezzel az ártó személlyel szemben, akit Soros Györgynek hívnak. És ezúton is üzenem: Nem fogok megtörni! Minden Sorostól indul, attól a rossztól, amit okozni akar ennek az országnak, és nem csak ennek" - jelentette ki a szociáldemokrata politikus, aki szerint még 2016 február-márciusában ellenkampány indult a PSD lejáratására és szétdarabolására, ugyanis 'egy egységes PSD-től a jobboldal nem látszik, még akkor se, ha lábujjhegyre áll" - fogalmazott Dragnea.

Július 7-én az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) megerősítette, hogy korrupció gyanúja miatt in rem bűnvádi eljárás van folyamatban (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálják) abban az ügyben, amelyről a RISE Project csütörtökön, július 6-án hozott nyilvánosságra részleteket. A vizsgálat érdekében Brazília hatóságainak együttműködését is kérték.

Az Aerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a 2017. július 6-án nyilvánosságra hozott tényfeltáró cikkben szó esik egy, a DNA által folytatott kivizsgálásról. A DNA közli: a szóban forgó in rem kivizsgálást hivatalból indította el még 2016 februárjában, korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. A vizsgálat keretében tanúkat hallgattak ki, dokumentumokat foglaltak le, és a hazai, valamint a brazil hatóságoktól is együttműködést kértek - tájékoztatott július 7-én az Országos Korrupcióellenes Ügynökség. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS