2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: a 2009-es választást vizsgáló bizottságnak az igazságügyi miniszterhez kell fordulnia Kövesi ügyében

2017. július 10. 20:45, utolsó frissítés: 20:45

A 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottságnak az igazságügyi miniszterhez kell fordulnia amiatt, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi közölte: nem jelenik meg a testület előtt - jelentette ki hétfőn Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke.

"Senki nem mentesül abbéli kötelezettsége alól, hogy megjelenjen egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt, akármilyen tisztséget is tölt be. Ha a DNA főügyésze elutasítja a meghívást, akkor a bizottságnak az igazságügyi miniszterhez kellene fordulnia, akinek alárendeltségébe tartoznak az ügyészek" - nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu az Antena 3 televíziónak.

A szenátus elnöke szerint "nagy hibát követnek el" azok, akik a DNA-t kivonnák mindenféle ellenőrzés alól.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyésze, Laura Codruţa Kövesi levélben közölte hétfőn, hogy nem jelenik meg a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság előtt.

A három oldalas hivatalos levélben Kövesi azt írja: tudomásul vette a bizottság céljait, de mivel ő maga nem rendelkezik sem ismeretekkel, sem bizonyítékokkal a testület vizsgálódásának tárgyát képező események körülményeiről és okairól, nem fog megjelenni július 10-én a bizottság előtt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS