2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rise Project-ügy: kihallgatta a DNA Dragnea volt feleségét

2017. július 11. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

Igazságügyi források szerint kihallgatták az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei Liviu Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodanát a Rise Project által nyilvánosságra hozott információkkal kapcsolatban.

Az idézett források szerint Bombonica Prodana tanúként jelent meg a DNA ügyészei előtt.

Július 7-én megerősítette a DNA, hogy korrupció gyanúja miatt in rem bűnvádi eljárás van folyamatban (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálják) abban az ügyben, amelyről a RISE Project csütörtökön, július 6-án hozott nyilvánosságra részleteket. A vizsgálat édekében Brazília hatóságainak együttműködését is kérték.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a 2017. július 6-án nyilvánosságra hozott tényfeltáró cikkben szó esik egy, a DNA által folytatott kivizsgálásról. A DNA közli: a szóban forgó in rem kivizsgálást hivatalból indította el 2016. február 19-én, korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. A vizsgálat keretében tanúkat hallgattak ki, dokumentumokat foglaltak le, és a hazai, valamint a brazil hatóságoktól is együttműködést kértek - tájékoztatott az Országos Korrupcióellenes Ügynökség.

A Rise Project július 6-án tette közzé a belügyminisztérium titkosszolgálatának (DGIPI) tulajdonított jelentést, 'Jegyzet a Teleorman megye társadalmi-gazdasági közegének ártó körülményekről' címen, amelyben egy, a megye döntéshozóiból álló bűnszervezetről számol be. Ezen hálózat révén Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, Teleorman megyei tanácsának volt elnöke állítólag csalásokat követett el európai és hazai kormánypénzekkel kapcsolatban. A belügyi titkosszolgálatnak tulajdonított dokumentum Liviu Dragneát úgy említi, mint a SC Tel Drum SA. társaság főrészvényesét.

A Rise Project szerint a Tel Drum vállalatot Liviu Dragnea csalás útján vette át az államtól, majd több mint egy évtizeden keresztül nem törvényes közbeszerzési eljárások révén megszerezte a Teleorman megyei közutak aszfaltozási szerződéseit. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS