2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu a Dragnea Soros-fóbiájával ironizál

2017. július 11. 23:14, utolsó frissítés: 23:14

Sorin Grindeanu volt miniszterelnök ironikus posztja szerint "a rendszer", Soros, a "túlságosan ellenséges sajtó" és a kormányprogram miatt fordulhat elő, hogy "nem isteníti mindenki Dragneát".

"Csakhogy összefoglaljuk, azért, hogy nem isteníti mindenki Dragneát, a következők a felelősek: a "rendszer" (kissé homályos, valószínűleg nem az, amelyikkel maga Dragnea teniszezett), Soros György (akinek, úgy tűnik, egyéb dolga sincs, mint a PSD még tisztségben lévő elnökét bosszantani), az ellenséges sajtó (amelyet, véletlenül, lerohan az adóhatóság) és picit, de csak ici-picit, a kormányprogram. Igen, az, amelyet, ha emlékeznek, a Legfőbb Igazság rangjára emeltek, amikor felmérték a Grindeanu-kormány teljesítményét, s amelyet most, csaknem naponta, itt-ott, a leglényegesebb pontjain, módosítanak" - írta Grindeanu keddi Facebook-bejegyzésében.

A volt miniszterelnök szerint "egyetlen ember döntése miatt minden állampolgár veszít".

"Mindig mondtam, hogy a kiszámíthatóság elsőrangú fontossággal bír a befektetők szempontjából. Hadd mondjak egy példát: a tíz éves lejáratú államkötvények kamatja most 3.98, érezhetően magasabb, mint a Dragnea által kirobbantott politikai válság előtt (3,68). Azaz egyetlen ember döntése miatt valamennyien több pénzt veszünk elő a zsebünkből, és magasabb kamatot fizetünk" - tette hozzá Grindeanu.

Megerősítette: szokott találkozni "szociáldemokrata kollégáival és barátaival", hiszen "törődik annak a pártnak a sorsával, amelynek 21 éve tagja". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS