2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egészségügyi miniszter: 2018 folyamán elkezdődik a három regionális kórház építése

2017. július 12. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

Az egészségügyi minisztérium minden szükséges intézkedést megtesz, hogy 2018 folyamán mielőbb elkezdődhessen a három regionális kórház építése - üzente Florian Bodog tárcavezető Corina Creţu uniós biztosnak a közösségi oldalon.

A regionális politikáért felelős európai uniós biztos a Mihai Tudose kormányfővel folytatott megbeszélés során közölte, hogy Románia meg fogja kapni az Európai Befektetési Bank támogatását a három regionális kórházra, amelyeket jövő évben kezdenek el építeni.Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta kedden Brüsszelben az európai alapokról, hogy a héten 600 millió eurót sikerült felszabadítani. Corina Creţuval való találkozása apropóján a kormányfő kijelentette, hogy az uniós biztos "fantasztikus támogatója" Romániának.

"Jó hír, hogy az egész küldöttség közös erőfeszítéseként, ezen a héten 600 millió eurót sikerült felszabadítani" - jelentette ki a miniszterelnök Románia állandó brüsszeli képviseletének székhelyén.

Tudose kijelentette, a három regionális kórház építésére szeptembertől az év végéig lebonyolítják a közbeszerzési eljárást, hogy jövőre megkezdhessék az építkezést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS