2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kolozs megyei tanácselnök szerint a kormány szabotálja a kolozsvári repülőtér fejlesztését

2017. július 12. 12:43, utolsó frissítés: 12:43

A Kolozs megyei tanács elnöke, Alin Tişe állítása szerint a kormány és a mezőgazdasági minisztérium szabotálja a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér fejlesztését, mivel olyan földterületeket igyekszik megszerezni, amelyek jelenleg a megye tulajdonában vannak.

Alin Tişe szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja: a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium - a Kolozs megyei mezőgazdasági igazgatóságon keresztül - "tendenciózusan és azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy Kolozs megyét szabotálja", 12.018 négyzetmétert követel a repülőtér területéből, hogy megakadályozza a légikikötő, és ezzel egész Kolozs megye jövőbeni fejlesztését.

A megyei tanács elnöke ugyanakkor kéri a mezőgazdasági minisztériumtól, hogy véglegesítse a Szamos elterelésének folyamatát, lehetővé téve a kifutópálya 3500 méteresre történő meghosszabbítását.

2013 októberében, a kolozsvári légikikötő 2200 méteres, új kifutópályájának átadásán az akkori kormányfőhelyettes, Liviu Dragnea ígéretet tett, hogy megoldást fog keresni a pálya további kibővítésére is.

A 3500 méteres kifutópálya 78 millió euróba kerülne.

A kolozsvári nemzetközi repülőtéren 2016-ban rekordszámú, 1,9 millió utas szállt fel vagy le, és az intézmény igazgatója, David Ciceo szerint idén tovább nő a forgalom.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS