2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A belügyminiszter szerint sehol nincs iktatva a Rise Project által hivatkozott belügyi titkosszolgálati dokumentum

2017. július 14. 14:44, utolsó frissítés: 14:44

Carmen Dan belügyminiszter azt nyilatkozta pénteken, hogy a minisztérium egyetlen egységénél sincs iktatva az a dokumentum, amire a RISE Project hivatkozik egy nemrég közzétett oknyomozó riportjában, mint olyanra, amely a Belső Védelmi és Hírszerzési Igazgatóságtól (DGIPI) származik.

"Ellenőrzéseket végeztem azzal a dokumentummal kapcsolatban, amely a Teleorman megyei rendőr-főkapitányság fejléces papírján jelent meg. (...) Meg kell mondanom, hogy nagyon alapos ellenőrzést végeztem a rendőrségi iktatókban, de sehol nem leltem nyomára. Mi több, leellenőriztem a DGIPI iktatóit is, és ott sem találtam semmi hasonlót, amiből arra gondolok, hogy más célokkal készítették a dokumentumot" - nyilatkozta a belügyminiszter az Al. Ioan Cuza rendőrakadémián.

A miniszter azt mondta: mindent megtesz azért, hogy azok, akik nyilvánosan azt állították, hogy a szóban forgó dokumentum a DGIPI-től származik, vagy bizonyítsák be kijelentéseiket, vagy vonják vissza.

Carmen Dan kifejtette feladatának tekinti, hogy eloszlasson minden gyanakvást, ami emiatt az ügy miatt a minisztériumra vetül.

A Rise Project szerint a Tel Drum vállalatot Liviu Dragnea csalás útján vette át az államtól, majd több mint egy évtizeden keresztül nem törvényes közbeszerzési eljárások révén megszerezte a Teleorman megyei közutak aszfaltozására vonatkozó megbízásokat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS