2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint a Közigazgatási Törvénykönyv tervezete nem teszi lehetővé, hogy miniszterelnök legyen

2017. július 14. 18:49, utolsó frissítés: 18:49

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke pénteken azt nyilatkozta, hogy amennyiben elfogadják a Közigazgatási Törvénykönyv tervezetét, ez nem vonatkozna rá.

"Az igazságügyi miniszter is elmagyarázta. Szerintem nagyon jól elmagyarázta, nem rám utal, amennyiben elfogadják ezt a tervezetet, amely valószínűleg ősszel kerülhet a parlament elé, rám nem vonatkozik. Nem rehabilitáltak, tehát nem lennék erre jogosult. A Cioloş-kormány tette fel a honlapra. Lehet, hogy voltak kiegészítések, de nem ebben az esetben" - magyarázta Dragnea a parlamentben.

Szerdán Tudorel Toader igazságügyi miniszter elmondta, hogy abban az esetben is, ha a Közigazgatási Törvénykönyv nem írta volna elő azt a kivételt, hogy rehabilitált személyek is részt vehetnek a kormányzásban, a jogi hatása "ugyanaz" lett volna, ugyanis a Büntetőtörvénykönyv (Btk.) több olyan szövegrészt tartalmaz, amely a rehabilitálásra vonatkozik.

A miniszter azt követően nyilatkozott, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) felhívta a figyelmet arra, hogy a Közigazgatási Törvénykönyv módosítása lehetővé teszi, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek a kormány tagjai lehessenek, amennyiben rehabilitálták őket, és "ezzel a nagyszabású intézményi manőverrel akarják lehetővé tenni", hogy Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök miniszterelnök lehessen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS