2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi felügyelet a DNA székhelyén vizsgálódik

2017. július 17. 12:55, utolsó frissítés: 13:53

Az igazságügyi felügyelet az igazságügyi miniszter kérésére hétfőn vizsgálatokat kezdett az Országos Korrupcióellenes Főügyészség (DNA) székhelyén. Az igazságügyi felügyelet képviselői a Mediafax kérésére megerősítették, hogy az ellenőrzések a DNA és a Főügyészség vezetésének hatékonyságát hivatottak vizsgálni.

A Mediafax szerint a vizsgálatok időtartama július 17-től augusztus 11-ig tart.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter korábban többször is hangoztatta, hogy a Laura Codruța Kövesi által vezetett korrupcióellenes ügyészségnél 10 éve nem tartottak semmilyen ellenőrzést vagy vizsgálatot.

A miniszter korábban már annak a hangfelvételnek az ügyében is bejelentette, hogy az igazságügyi felügyelethez fordul, amelyen a DNA vezetője, Kövesi hallható, amint megsürgeti egyik alkalmazottját, hogy az általa vezetett bűnvádi eljárásban mielőbb jusson el a miniszterelnökhöz. A DNA a hangfelvételt később hamisítványnak nevezte, szerintük olyan "szókapcsolatok" is hallhatók a felvételen, amelyek nem Kövesitől származnak, és amelyekkel a mondandójának "súlyos eltorzítása" a cél. (mediafax, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS