2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdogan-ellenes újságot osztogattak a kolozsvári török fesztiválon

2017. július 17. 14:07, utolsó frissítés: 14:11

Megbírságolta egy török fesztivál szervezőit a kolozsvári önkormányzat, mert politikai üzeneteket tartalmazó újságot osztogattak a hétvégén megszervezett rendezvényen.

Az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény szerint Kolozsvár Polgármesteri Hivatala külön felhívta a Fedezzék fel a török konyhát és kultúrát fesztivál szervezőinek figyelmét, hogy hagyják abba a Zaman-Románia újság terjesztését és az engedélynek megfelelő keretek közt folytassák a rendezvényt.

A közlemény szerint az önkormányzat elutasítja minden politikai üzenetű publikáció terjesztését, és felhívta a szervezők figyelmét, hogy tartsák magukat a rendezvény multikulturális jellegéhez.

Az önkormányzat azért bírságolta a fesztivál szervezőit, mert a Horia Demian sportcsarnok előtti téren megrendezett eseményen a Zaman-Románia újságot osztogatták, amelyben a török államelnököt, Recep Tayyip Erdogant kritizáló újságcikkek és Törökország jelenlegi politikai-társadalmi helyzetét elemző írások szerepeltek.

Az újságban Fethullah Gülennel készített interjú is szerepelt, akit azzal vádolnak, hogy ő tervelte ki a tavaly július 15-ei törökországi államcsínyt.

A török fesztiválra július 14-e és 16-a között került sor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS