2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

CSM: Kövesié a döntés, hogy szükséges-e megjelennie a parlamenti bizottság előtt

2017. július 17. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

Mariana Ghena, a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) elnöke hétfőn úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy Laura Codruţa Kövesit illeti meg a döntés azzal kapcsolatban, hogy megjelenik-e a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság előtt.

Mariana Ghena ezzel arra reagált, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi egy interjúban azt mondta: miután már a harmadik felszólítást kapta, hogy jelenjen meg a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság előtt, kikérte a CSM véleményét ezzel kapcsolatban. "Ha a CSM azt mondja, hogy egy ügyésznek vagy bírónak kötelező megjelenni magyarázkodásra a parlament előtt, akkor még meglátjuk" - tette hozzá a ziare.com-nak adott interjúban a DNA főügyésze.

Az Agerpres hírügynökség megkeresésére Mariana Ghena azt mondta az üggyel kapcsolatban: a hatályos jogszabályok értelmében a DNA főügyészét illeti meg a döntés azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e és időszerű-e megjelennie a parlamenti bizottság előtt. Hozzátette: még pénteken elküldték ezirányú válaszukat a DNA főügyészének.

Laura Codruţa Kövesit már több alkalommal beidézték a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottság elé, de mindahányszor megtagadta, hogy megjelenjen a törvényhozók előtt.

Július 10-én a bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy az igazságügyi miniszterhez fordulnak amiatt, hogy a DNA főügyésze nem hajlandó megjelenni kihallgatásra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS