2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Száz diák vesz részt a kormány gyakornoki programján

2017. július 17. 15:18, utolsó frissítés: 15:18

Mihai Tudose kormányfő azt üzente hétfőn a kormányzati gyakornoki program résztvevőinek, hogy legyenek aktívak, kritikusak, innovatívak, tartsanak ki és találjanak kivitelezhető megoldásokat.

"Ha jól értettem, önök százan vannak mintegy 3 200 jelentkezőből. Nincs tudomásom olyan egyetemről, ahová 30-an jelentkeztek volna egy helyre és köszönöm, hogy kitartottak, mert kint állnak néhányan, akik #rezist (ellenállok) feliratot tartanak fejük felett, önök pedig #insist (ragaszkodok) feliratot hozhattak volna magukkal. Arra kérem majd önöket, hogy beszélgessünk többet a gyakornoki időszak végén, már azokkal, akik túlélik a kormányzati-közigazgatási megpróbáltatásokat. Nem lesz könnyű dolguk. Meglátják, hogy nem mindig úgy működnek a dolgok, mint ahogyan kellene és önöknek az a legfontosabb dolga, hogy egy új hozzáállást hozzanak. Legyenek kritikusak, tartsanak ki, kérdezzenek és találjanak megoldásokat" - mondta Tudose a nyári kormányzati gyakornoki program ünnepélyes megnyitóján.

A miniszterelnök azt is hozzátette: megkérte a minisztereket, hogy "legalább egyenlő félként" kezeljék a gyakornokokat, a gyakornokokat pedig arra ösztönözte, hogy próbáljanak meg minél többet megtudni erről a munkáról, és minél többet tanulni a gyakornokság ideje alatt.

A kormányzati gyakornoki programon 100 diák vesz részt 50 hazai és külföldi egyetemről. A gyakornokokat több mint 3 ezer jelentkező közül választották ki.

A fiatalok 1 000 lejes havi ösztöndíjban és ingyenes elszállásolásban részesülnek. A gyakornoki program július 17-étől szeptember 17-éig tart. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS