2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Intoleranciát emlegetett Klaus Johannis Csíkszeredában

2017. július 18. 12:08, utolsó frissítés: 12:12

Az intolerancia és a más etnikumú személyek elutasítása a közösségek fejlődésének útjában áll, jelentette ki Klaus Johannis államfő kedden Csíkszeredában.

Az elnök úgy fogalmazott: a Kovászna és Hargita megyei választott tisztségviselők nagy többsége egyensúlyra törekszik, és összekötő kapcsot teremt kisebbség és többség, helyi és központi döntéshozók között. "Sajnos azonban az önök, többségben magyarlakta megyéiben túl sokszor értelmezi ez vagy az a fél oly módon a valóságot, hogy az széthúzáshoz vezessen, kihangsúlyozza a különbségeket és ellenséges hangulatot szítson. Az intolerancia, a más etnikumúak elutasítása - függetlenül attól, hogy az a kisebbség vagy többség részéről jön - biztos módja a fejlődés meggátolásának mind közösségi szinten, mind az ország egésze számára" - jelentette ki Johannis, hozzátéve, hogy ezen közösségek jogos érdekei védelmében arra van szükség, hogy az egész társadalom aktívan részt vegyen a közéletben.

Az államfő azt mondta: ragaszkodott hozzá, hogy eljöjjön "erre a csodálatos helyre, dolgos emberek közé, hogy megismerjem önöket".

"Azért jöttem, hogy nagyon figyelmesen hallgassam meg önöket. Meggyőződésem, hogy csak párbeszéd és a központi és helyi döntéshozók közti hiteles, nem pedig megjátszott partnerség révén találjuk meg a legjobb megoldásokat azokra a nehézségekre, amelyekkel önök szembesülnek" - mondta Klaus Johannis Csíkszeredában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS