2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose: nincs több irányítóközpont

2017. július 19. 09:10, utolsó frissítés: 09:10

Mihai Tudose miniszterelnök visszautasította kedden a Realitatea tévé műsorában azt a feltételezést, hogy több "irányítóközpont" létezne, és azt mondta, hogy a döntéseket a kormánykoalíció és a kormány közösen hozzák.

"Nincs több irányítóközpont. (...) Rendszeresen találkozunk, és két dologról kell egyeztetnünk: egyfelől, itt van a kormányprogram, amit életbe kell ültetnünk, másfelől pedig naponta kialakulnak váratlan helyzetek, amiket kezelni kell. Ha ezeket mind végigbeszéljük, akkor nem alakulnak ki mindenfele irányítóközpontok. Egy irányítóközpont van, a koalíció és a kormány együtt" - szögezte le a miniszterelnök.

Meglátása szerint az állandó párbeszéd nem engedi meg, hogy olyan erőközpontok alakuljanak ki, amelyek esetleg eltérően cselekedjenek.

"Ha mindenki tudja, hogy a másik mit csinál, a parlament tudja, hogy mit tesz a kormány, a kormány tudja, hogy mi a terve a parlamentnek (...), amíg hetente hivatalosan találkozunk, és nem hivatalosan naponta érintkezünk, addig nem alakulhatnak ki széthúzó erőközpontok" - szögezte le a miniszterelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS