2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Regisztrációs kampányt indít az Eurotrans Alapítvány a 2018-as magyarországi választásokra

2017. július 19. 14:24, utolsó frissítés: 15:29

Az RMDSZ-szel partnerségben tájékoztató jellegű kampányt indít az Eurotrans Alapítvány a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokra. A kampány célja a szavazáshoz szükséges tudnivalók ismertetése.

2018-ban országgyűlési választások lesznek Magyarországon, a voksoláson azok a magyar állampolgárok vehetnek részt, akik regisztrálnak a választásokra.
Az erdélyi magyarok levélben szavazhatnak, ez azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

„Mivel ez a voksolási forma szokatlan az erdélyi magyar közösség számára, az Eurotrans Alapítvány segítséget nyújt a szavazással kapcsolatos tudnivalók ismertetésében. A célja jövő év márciusáig tartó országos regisztrációs kampánynak, hogy mindenki, aki élni szeretne szavazati jogával, az előírásoknak megfelelően tehesse ezt meg, és ne ütközzön formai hibába ” – fejtette ki Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke.

A választásokon való érvényes részvételhez a következő három feltételnek kell teljesülnie: a szavazó rendelkezzen magyar állampolgársággal; regisztráljon a választásokra, azaz kérje felvételét a magyarországi választási névjegyzékbe; juttassa vissza a szavazólapot a megadott határidőig.

Amennyiben a szavazó állampolgár személyi adataiban változás történt, erről bejelentést kell tennie. A bejelentés módjáról információt találhat a www.regisztracio.ro oldalon.

„A magyar állampolgárság megszerzése szavazati joggal is jár. Ezért arra buzdítjuk azokat az erdélyi magyarokat, akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek, hogy vegyenek részt a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon” – mondta Nagy Zoltán Levente.

Az Eurotrans Alapítvány egyszerűsített ügyintézéssel a továbbiakban is folytatja honosítási tevékenységét. Az Eurotrans Alapítvány kiszállásairól az érdeklődők a Facebookon tájékozódhatnak.

A regisztrációval, a magyar állampolgárság megszerzésével, illetve a voksolással kapcsolatos tudnivalókról a www.regisztracio.ro címen tájékozódhatnak az érdeklődők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS