2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiskorú szexuális kizsákmányolása miatt indult vizsgálat egy ortodox pap ellen

2017. július 19. 14:34, utolsó frissítés: 16:02

Átvette a marosvásárhelyi bírósági ügyészségtől Cristian Pomohaci ortodox pap ügyét a legfőbb ügyészség. A pópa ellen kiskorúak szexuális kizsákmányolás céljából történő toborzásának gyanújával folyik vizsgálat.

A legfőbb ügyészség képviselői azt nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek, hogy az ortodox pap ellen, aki népdalénekes is, a Btk. 222-es cikkelye alapján indult kivizsgálás.

Egy kolozsvári újság június végén tett közzé internetes oldalán egy hangfelvételt, amelyen - állítólag - a népdalénekesként is ismertté vált Cristian Pomohaci székelymosoni ortodox pap hallható, amint éppen pénzt ajánl fel egy kiskorú fiúnak, hogy az cserében szexuális kapcsolatot létesítsen vele.

A pópát utólag behívatták a gyulafehérvári ortodox érsekségre, hogy magyarázatot adjon a sajtóban megjelent felvételre, majd 30 napig eltiltották hivatása gyakorlásától.

A Maros megyei rendőr-főkapitányság feljelentés alapján június 26-án indított vizsgálatot az ortodox pap ügyében, aki - egy hangfelvétel tanúsága szerint - homoszexuális kapcsolat létesítésére próbált rávenni egy kiskorút.

A Maros megyei rendőr-főkapitányság közleménye értelmében kiskorúak szexuális kizsákmányolás céljából történő toborzásának gyanújával indult vizsgálat a pópa ellen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS