2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A repülőkön szolgálatot teljesítőket köszöntötte Johannis Illés napján

2017. július 20. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

Július 20-a, Illés napja a román repülők és a román légierő napja. Az ünnep alkalmából Klaus Johannis államfő is köszöntötte mindazokat - civileket és katonákat - akik repülőgépeken teljesítenek szolgálatot.

Johannis üzenetében felidézte, hogy 1893-ban létesült az első katonai reptér az országban. Attól kezdve a nemrég beszerzett F-16-os vadászbombázó repülőgépekig a fejlődés hosszú útját járta be a román légierő, amelynek a két világháború jelentette a tűzpróbát. A NATO, ENSZ, EBESZ, valamint az Európai Unió égisze alatt zajló bonyolult küldetésekben való részvétel a román légierő tagjainak profizmusát és hazaszeretetét bizonyítja - olvasható az államfő üzenetében.

Johannis hozzátette, július 20-án a román és nemzetközi repülés úttörőire is emlékezünk: Aurel Vlaicura, Traian Vuiára, Henri Coandăra, Elie Carafolira és Hermann Oberth-re.

Az államfő külön köszönetet mondott azoknak a civil és katonai pilótáknak bátorságukért és elhivatottságukért, akik katasztrófa-elhárításban, mentőakciókban vesznek részt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS