2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rosszabb minőségű a Romániában forgalmazott Milka csoki?

2017. július 23. 13:30, utolsó frissítés: 13:30

Mások az összetevői a Romániában forgalmazott Fanta szénsavas üdítőitalnak és Milka tejcsokoládénak, mint más országokban - írja az InfoCons által az AGERPRES hírügynökségnek vasárnap küldött közleményben.

Az InfoCons ugyanazt, három különböző országban forgalmazott terméket vizsgált be. A Fanta esetében azt találta, hogy a Romániában mért narancs sűrítmény tartalma 5 százalékos, nagy Britanniában 3,7% narancs, 1,7% egyéb citrusfélét tartalmaz, Spanyolországban pedig 8% narancs sűrítményt.

A Romániában forgalmazott termék öt élelmiszeri adalékot, a nagy-britanniai nyolc, a spanyolországi tíz adalékot tartalmaz.

A Milka tejcsokoládét két országban tanulmányozták és azt találták, hogy jelentős különbség van az adalékanyagok tekintetében.

A Romániában forgalmazott termékben nagyobb adag poliglicerin-poliricinoleát (E476) találtak, amelynek az a szerepe, hogy részben helyettesítse a drágább kakaóvajat. A szervezet azt ajánlja: kerülni kell az E476 fogyasztását, főleg gyerekek esetében.

Hasonló kutatások nyomán Bulgária, Csehország, Horvátország, Észtország és Szlovákia is jelezte 2016-ban az Európai Bizottságnak, hogy egyes gyártók kettős mércét alkalmaznak termékeiknél aszerint, hogy Európa keleti, vagy nyugati felében hozzák forgalomba. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS