2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kempingre dőltek fák Bihar megyében, egy ember meghalt

2017. július 24. 09:09, utolsó frissítés: 09:09

Vihar pusztított szombat este a Bihar megyei Csarnóházán, egy ember meghalt, 16-an megsebesültek, három állapota súlyos - tájékoztattak a helyi hatóságok.

"A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségen, hárman pedig a nagyváradi kórházban, a többieket mentők szállították el. Aktiválták a vörös mentési kódot, 57 tűzoltó vonult a helyszínre" - mondta el Camelia Roşca százados, a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője.

Dr. Hadrian Borcea, a nagyváradi SMURD vezetője szerint a nagyváradi megyei kórházba szállított három súlyos sérült közül kettőnek súlyos agyrázkódása van.Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa azt mondta: hajnali fél kettőre kiürítették a két érintett kempinget.

"Egy fa rádőlt egy autóra, egy ember meghalt. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült" - mondta el a prefektus

Mihaiu szerint összesen 90 ember vett részt a mentésben.

Vasárnap este vihar pusztított Csarnóházán, amely több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő két kemping sátraira, illetve az autókra döntött. Eső, jégeső hullott, később tornádószerű vihar keletkezett. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak. A hatóságok vörös mentési kódot léptettek életbe, amely hajnali egy óráig volt aktív. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS