2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Intézkedéseket kér a belügyminisztertől a suceavai rendőrgyilkosság miatt Tudose

2017. július 24. 11:50, utolsó frissítés: 11:50

A suceavai incidenst követően, amelyben egy férfi leszúrt egy járőröző rendőrt, Mihai Tudose miniszterelnök jelentést kért Carmen Dan belügyminisztertől a foganatosítandó intézkedésekről - tudta meg hétfőn hivatalos forrásokból az AGERPRES hírügynökség.

Ezzel párhuzamosan a miniszterelnök hétfőn a Victoria palotában találkozik a reprezentatív rendőrségi szakszervezetek vezetőivel.

A megbeszélés témája olyan intézkedések meghozatala, amely megakadályozza, hogy a suceavaihoz hasonló esemény megismétlődjön.

Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta szombaton, hogy ezután egyetlen rendőr sem járőrözik egyedül, a járőröző csapatok négy személyből állnak majd.

'Nem szeretnék egyedül járó rendőrt látni. Egy veszélyes helyen egyedül járőröző rendőr ingyen viszi vásárra a bőrét. Ez nincs rendben. Vegyes, rendőr-csendőr csapatokat kell felállítani' - nyilatkozta a miniszterelnök az AGERPRES hírügynökségnek.

Sorin Vezeteu rendőrfelügyelő-helyettest a Suceava megyei Burdujeni település vasútállomásán csütörtök este szolgálat közben késelte halálra Ioan Beşa, akit 30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS