2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: Kövesi belebetegedett a hatalomba

2017. július 24. 13:15, utolsó frissítés: 14:04

Laura Codruța Kövesi, a DNA főügyésze "belebetegedett a hatalomba", és magával rántja az általa vezetett intézményt - véli Traian Băsescu volt államfő, aki az utóbbi időszakban többször is keményen bírálta Kövesit.

Băsescu arról beszélt vasárnap a Romania TV-ben, hogy szerinte Kövesi alárendelte a DNA-t SRI-nek, az ügyészekkel pedig nem a törvényt, hanem a saját akaratát hajtatja végre.Úgy vélte, a DNA-főügyésznek már nincs támogatottsága, azzal együtt, hogy Klaus Johannis államelnök hivatalosan támogatja, és Kövesi csak Johannis és az igazságügyi miniszter gyávasága miatt van még mindig tisztségben, akik nem merik visszahívni.

Laura Codruța Kövesit Băsescu nevezte ki 2006-ban Románia legfőbb ügyészévé, 2013-ban pedig Victor Ponta akkori kormányfő jelölése nyomán DNA-főügyésszé. Akkori kormányzati körökben Kövesit Băsescu emberének tartották.

A volt államfő múlt héten a B1 tévében arra utalt, hogy mandátuma hibájának tartja, hogy "mindent megengedett az ügyészeknek", és nem vette figyelembe az emberi jogokat akkor, amikor az állam intézményeit megerősítette. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS