2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Végzős diákokkal pótolná a rendőri személyzethiányt a kormányfő

2017. július 24. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

Megoldást keres a kormány a belügyminisztériumhoz tartozó intézmények személyzeti problémáira - nyilatkozta hétfőn Mihai Tudose miniszterelnök, hozzátéve, azt a lehetőséget is számba veszik, hogy állítsák szolgálatba a rendőriskolák végzős diákjait.

A Suceaván megkéselt rendőr esete kapcsán beszélt hétfőn a témáról Mihai Tudose, miután több rendőrszakszervezet képviselőivel is tárgyalt. A kormányfő azt mondta, a hétfői nap folyamán egyeztetésre ül össze a munkaügyi, a belügy- és a pénzügyminiszter, hogy tárgyaljanak a személyzethiány okozta problémák megoldásáról.

"Jó javaslattal állt elő ma az egyik szakszervezet, amelynek képviselője azt mondta, hogy még idéntől állítsuk szolgálatba azokat a diákokat, akik 2018-ban végeznek majd a rendőriskolákban. (...) Ez lenne az egyik lépés, aztán következne a bérezéssel, illetve a felszereltséggel kapcsolatos gondok orvoslása" - mondta a miniszterelnök.

Tudose hozzátette, szerinte a rendőriskolák utolsó éves diákjainak szolgálatba állítása hatékonyabb lenne, mintha "az utcáról besétáló" és "gyorstalpalón" kiképzett személyeket alkalmaznának.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS