2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román állampolgárok szenvedtek súlyos balesetet Magyarországon

2017. július 25. 13:59, utolsó frissítés: 15:02

Három román állampolgár meghalt, hatan pedig megsérültek egy balesetben Magyarországon, miután kedd hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz eddig ismeretlen okok miatt belerohant egy lengyel kamionba Biharkeresztes közelében a 42-es főúton.

A sérülteket Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják - tájékoztatták a kórházak az MTI-t.

A debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők - mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik - ismertette.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.

Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat - fűzte hozzá a főigazgató.

A baleset okát még vizsgálják, egyik lehetséges ok, hogy a sofőr elaludt a volánnál. (mti, digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS