2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy lépéssel közelebb kerülhet a válaszúti kastély felújítása

2017. július 25. 15:50, utolsó frissítés: 15:50

A Kolozs Megyei Tanács szerdai ülésén kerül napirendre az a tanácshatározat, amelynek értelmében újabb lépést tesznek a válaszúti Bánffy-kastély felújításának folyamatában - közölte az RMDSZ Kolozs megyei szervezete.

"Annak érdekében, hogy megnyerjük a Regionális Operatív Program keretében leadott pályázatot pontosítanunk kellett a technikai mutatókat a munkálatok kivitelezését illetően” – ismertette Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

2016 október végén fogadták el azt a határozatot, amely értelmében a 400 ezer lejes önrésszel járul hozzá a megyei tanács a munkálatok kivitelezéséhez. A projekt összértéke 20 millió lej, ebből az összegből újítanák fel a Válaszúton roskadozó kastélyt és az azt körbevevő parkot. A felújítás keretében restaurálják az épületet kívülről és belülről egyaránt, felújítják a kastélyparkot és kulcsrakész állapotban adják majd át a leendő kulturális központot.

„Több próbálkozásunk volt a kastély restaurálásának finanszírozása érdekében, most viszont közel járunk ahhoz, hogy a támogatást is megkapjuk a felújításokra. Az épített örökségek karban tartása fontos szerepet játszik a megyei turizmus fellendítésében” – nyilatkozta az alelnök. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS