2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu szerint egyre kínosabb, ahogy senki se veszi számba Dragnea értékes utasításait

2017. július 26. 12:07, utolsó frissítés: 12:07

Egyre kínosabb, ahogyan a PSD elnöke, Liviu Dragnea "értékes utasításokat ad", de senki nem veszi számba - véli a Népi Mozgalom Pártot (PMP) vezető Traian Băsescu.

"Dragnea létre akarta hozni az országos befektetési alapot, de Grindeanu nemet mondott a Nagy Vezetőnek, mert rájött, hogy elvonná a tőkét az állami vállalatoktól. Dragnea be akarta vezetni a családi adózást, de Grindeanu nemet mondott a Nagy Vezetőnek, mert rájött, hogy alkalmazhatatlan a módszer" - írta Facebook-bejegyzésében a volt államfő.

Hozzátette: Dragnea megadózta volna az üzleti forgalmat, de Mihai Tudose miniszterelnök nemet mondott, mert ez összeegyeztethetetlen lett volna az uniós normákkal, "amiről a Nagy Vezetőnek nem volt tudomása", és a miniszterelnök megtorpedózta még Liviu Dragnea számos további ötletét is.

Băsescu szerint "Dragnea rendszeresen idéz a Vâlcov által összeállított ostoba kormányprogramból, vagy értékes utasításokat ad a pártnak, de senki nem veszi már számba. (...) Márpedig egy újabb, saját kormánya ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról nem lehet szó".

Mihai Tudose kormányfő azt nyilatkozta kedden, hogy az úgynevezett szolidaritási illetéket már a "letárgyalt és elfelejtett témák" közé lehet sorolni. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy a társadalombiztosítási és az egészségbiztosítási járulékot továbbra is a munkáltatónak kell befizetnie, nem hárul át ez a kötelezettség az alkalmazottra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS