2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

600 millió euróból újítják fel a katasztrófavédelem járműveit és eszközeit

2017. július 26. 15:26, utolsó frissítés: 15:26

600 millió eurós költségvetésű projekt keretében tervezik felújítani és bővíteni a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség gépjármű- és eszközállományát - jelentette be szerdán Mihai Tudose miniszterelnök.

A kormányfő szerint a Raed Arafat belügyi államtitkárral, illetve Carmen Dan belügyminiszterrel folytatott egyeztetést követően állapodtak meg a projekt részleteiben, amelyet "a következő két-három évben" fognak kivitelezni.

Tudose azt mondta, a 600 millió euró nagy része európai uniós alapokból származik majd, Romániának "kis összeggel" kell majd hozzájárulnia a beszerzésekhez.

Raed Arafat a téma kapcsán hangsúlyozta, a 600 millió euróból többek között lecserélik a tűzoltóautók 41 százalékát (azokat, amelyek több mint 30 éve használatban vannak), létrás tűzoltóautóval látnak el minden, 20.000 lakosnál nagyobb várost, amelyben vannak 8-10 emeletes tömbházak, illetve 250 új mentőautót is vásárolnak. Emellett tervezik egy nagy és négy közepes méretű tűzoltóhajó beszerzését, továbbá nehéz terepen is bevethető kereső helikopterek és egyéb felszerelések vásárlása is szerepel a tervek között. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS