2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sebesült és nyugdíjas román katonákat támogatja a Walesi Herceg Alapítvány

2017. július 26. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

A különféle hadszíntereken megsérült, illetve a nyugdíjba vonult román katonákat támogató programokat indít a Walesi Herceg Alapítvány.

Az alapítvány Facebook-oldalán közzétett bejelentés szerint két programra gyűjtenek adományokat: egyrészt tanácsadást szerveznek a stressz okozta betegségekben szenvedő katonáknak, másrészt pedig szakmai átképzéseket tartanak az érdekelteknek, illetve segítik őket kisebb vállalkozások elindításában.

Mindkét programban nagy-britanniai szakemberek is részt vesznek. Az adománygyűjtés szeptember végén zárul a Kanadában tartott, Invictus Games elnevezésű jótékonysági sportversennyel, amelynek célja szintén a világ hadszínterein megsérült katonák megsegítése.

Az alapítvány ugyanakkor bejelentette, támogatni fogja három, Afganisztánban megsérült román katonának az Invictus Games rendezvényen való részvételét.

A '90-es évek elejétől mostanig összesen 28 román katona vesztette életét és 200-an sérültek meg külföldi hadszíntereken - írja még Facebook-oldalán az alapítvány. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS