2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cáfolja az aradi Vasile Goldiş egyetem, hogy diplomagyár lenne

2017. július 27. 09:21, utolsó frissítés: 09:21

Az aradi Vasile Goldiş egyetem vezetősége szerdán egy közleményben cáfolt minden esetleges törvénysértést és teljes nyitottságát és együttműködési szándékát fejezte ki, miután az ügyészség több helyen házkutatást tartott azzal a gyanúval, hogy több tanár különféle anyagi javak és/vagy pénz fejében engedte át a diákokat a vizsgán vagy záróvizsgán.

"Az aradi Vasile Goldiş egyetem vezetősége cáfol minden esetleges törvénysértést és teljes nyitottságát és együttműködési szándékát fejezi ki az igazságszolgáltatási szervekkel" - írja a közlemény.

A közlemény rámutat, hogy az ügyészségi ellenőrzéstől függetlenül a vizsgaszesszió normális keretek között, az előzetesen meghirdetett program szerint zajlik.

Több mint 100 házkutatást tartottak szerda reggel az ügyészek és rendőrök az aradi Aurel Vlaicu és a szintén aradi Vasile Goldiş Egyetem több tanáránál és diákjánál, akiket korrupciós tettek elkövetésével gyanúsítanak. A legfőbb ügyészség szerint több tanár különféle anyagi javak és/vagy pénz fejében engedte át a diákokat a vizsgán vagy záróvizsgán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS