2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Antal Árpád elvenné a szülőktől a koldulni küldött gyerekeket

2017. július 27. 15:34, utolsó frissítés: 15:46

Nagyszabású kampányba kezd Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a koldulás felszámolására. A polgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy drasztikus módszerekhez is folyamodna, megvonná a szülői jogait azoknak, akik koldulni küldik a gyermekeiket.

Antal elmondta, a helyi rendőrséget a koldusgyerekek azonosítására kérte fel, az illetékes hatóságokat pedig, hogy indítsák el a családból való kiemelés folyamatát azon szülők esetében, akik elküldték a gyerekeiket koldulni. Azt is kijelentette, hogy tisztában vannak a jelenség szociális vonatkozásaival is, így azok a szülők számára, akik élni akarnak vele, alkalmi munkákat is biztosítani próbálnak.

A lakosságot arra szólította fel a polgármester, hogy "ne támogassa a jelenséget", ne adjon pénzt vagy egyéb javakat a koldusoknak".

Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője arról beszélt, hogy megnövelik a járőrözések számát azokon a területeken - központban, nagyobb üzleteknél -, ahol sok a koldus, a gyerekeket pedig sürgősségi eljárásban adják át a kiskorúakat befogadó központba, majd megvizsgálják a helyzetüket, és intézkednek a szülőkkel kapcsolatban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS