2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rogozin megint megfenyegette Romániát

2017. július 28. 19:16, utolsó frissítés: 19:19

"A román hatóságok veszélyeztették az S7-es utasszállító utasainak életét, gyerekek és nők is voltak a gépen, az üzemanyag pedig csak Minszkig volt elég. Várjátok ki a válaszomat, szemetek" -írta a Twitterre Dimitri Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes miután a román hatósáágok visszafordították a Kisinyovba repülő gépét.

Rogozin a TASS hírügynökségnek beszélt az utazásáról: "a légtérhez közeledve a bukaresti diszpécser felvette a kapcsolatot a repülővel, és az utasokról érdeklődött, hogy rajta van-e a gépen az orosz delegáció. Miután megerősítették neki, hogy igen, közölte, hogy tilos belépnünk az ország területére. Aztán felvettük a kapcsolatot Budapesttel, ott akartunk üzemenyagot felvenni, hogy Moldvába utazzunk, de Magyarország visszautasította, hogy leszálhassunk" - mondta Rogozin.

2014-ben a Krím félsziget elcsatolása után Rogozin azon orosz hivatalosságok közé tartozott, akik ellen szankciókat hozott az EU. Ennek részeként 2014 májusában Románia nem engedte átrepülni a légterén a Dnyeszter menti Köztársaságból hazafelé tartó orosz miniszterelnök-helyettest. Dmitrij Rogozin erre azzal kezdett fenyegetőzni a Twitterjén, hogy legközelebb bombázógéppel jön errefelé. (hírszerk, digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS