2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbüntették Ladó Andreát és a fotóst is

2017. július 29. 10:09, utolsó frissítés: 10:19

Hivatalból indult eljárás Ladó Andrea ellen, amiért rendbontóan viselkedett Orbán Viktor tusványosi beszéde alatt - írja a HírTV. A televízió szerint a csendőrség a lányt 500 lejre büntette. Ugyanekkora büntetést kapott az a csíkszeredai fotós is, aki hajánál fogva földre rántotta a nőt.

„Egy szervezett közgyűlés szándékos megzavarása vagy a szándékos felbujtás a román törvények értelmében kihágásnak számít, a pénzbüntetés ötszáz lejtől egészen ötezer lejig terjed. Két személyt büntettünk meg, mindketten valamilyen módon megzavarták a közrendet. Az érintetteknek 15 napig jogukban áll fellebbezni a büntetés, illetve a kiállított jegyzőkönyv ellen” – mondta Suciu Gheorge, a Hargita megyei csendőrség szóvivője.

A csendőrséghez hasonlóan a csíkszeredai rendőrség is hivatalból indított eljárást a médiában bemutatott felvételek alapján. „Mi közrend megzavarásának gyanúja miatt kezdtük el a nyomozást, a vizsgálatokat azon személyek ellen indítottuk el, akik bármilyen módon megzavarták a közrendet, legyen az testi sértés elkövetése vagy bármilyen olyan tett, amely sérti vagy meggyalázta egy ember testi vagy lelki épségét. Ez a bűncselekmény pénzbírsággal, illetve három hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható” – mondta Incze Miklós, a Hargita megyei rendőrfelügyelőség ügyeletes szóvivője.

A pénzt a HírTV szerint már be is fizette Ladó családja. A lánynak előzőleg jogsegélyt ajánlott fel az LMP, amit ő visszautasított. (hírtv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS