2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az oktatási miniszter „örökölte” a torna tankönyvre kiírt licitet, és már nem tud mit csinálni

2017. augusztus 04. 11:15, utolsó frissítés: 14:06

A tankönyvekre - beleértve a testneveléstankönyvet is - már azelőtt kiírták a versenytárgyalást, hogy ő átvette volna az oktatási tárca vezetését, és az eljárást nem lehet leállítani - nyilatkozta csütörtök este Liviu Pop oktatási miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, a tankönyvekre kiírt licitet "örökölte", akárcsak az 5-8. osztályra vonatkozó kerettantervet, amelyről a szakértői kormány adott ki rendeletet. "Ki az a miniszter, aki le tud állítani egy versenytárgyalást, amelyet az oktatási törvény egyik cikkelye alapján írtak ki? A tanulók alapvető joga, hogy ingyen tankönyveket kapjanak az államtól. A licit augusztus 7-én vagy 10-én zárul le. (...) Én nem tudok leállítani egy versenytárgyalást" - fogalmazott a miniszter az Antena 3 televízió műsorában.

Liviu Pop hangsúlyozta, "a testnevelést tanító pedagógusok csaknem 15%-a szakképzetlen".

"Én tanárként tudom, hogy anatómiát hetedikben tanulnak az iskolában, viszont már ötödikben elkezdik a lábszár, az ízületek bemelegítését, és ezek olyan anatómiai fogalmak, amelyeket a gyermekek nem ismernek. Nagyon sok a szakképzetlen tanár, akik nem tudják helyesen leadni a tananyagot. Ugyanakkor nagyon sok szülőnek is lenne, amit tanulnia ebből a tankönyvből" - mondta a miniszter.

Mihai Tudose kormányfő nyilatkozatára utalva, miszerint reméli, hogy a testneveléstankönyv csak egy vicc, a tárcavezető azt mondta, a miniszterelnök nagyon jól tudja, hogy egy licitet nem lehet leállítani, a testneveléstankönyv pedig "ha egy örökölt vicc, akkor egy örökölt vicc".(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS