2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az elmúlt egy hétben 108-cal nőtt a kanyarós esetek száma

2017. augusztus 05. 11:53, utolsó frissítés: 11:57

Az Országos Egészségügyi Intézet (INSP) fertőző betegségekkel foglalkozó központjának kimutatása szerint Romániában az utolsó egy hétben 108-cal nőtt az igazolt kanyarós esetek száma. A pénteken zárult összesítés szerint az eddig igazolt esetek száma 8.455, a bekövetkezett halálesetek száma 32.

A halálesetek megyénkénti megoszlása: nyolc eset Temes, hat Arad, hét Dolj, három Krassó-Szörény megyében, egy-egy eset Bihar, Kolozs, Călăraşi, Szatmár, Vaslui, Galac, Maros megyében és egy eset Bukarestben.

A kór az ország 41 megyéjében terjedt el, három megyében ezernél több esetet regisztráltak: Temes (1.215 eset), Krassó-Szörény (1.110 eset) és Arad (1.002 eset).

'Az elmúlt két hétben csaknem négyszeresére nőtt az oltási arány. Pontos számokat jövő hét elején mondhatok majd' - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Florian Bodog egészségügyi miniszter a pénteki kormányülés elején.

Mihai Tudose miniszterelnök azt mondta az egészségügyi miniszternek, hogy továbbra is alkalmazzon büntető intézkedéseket azokkal szemben, akik 'nem értik, hogy mi a dolguk'. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS