2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vádat emeltek Szászrégen volt polgármestere ellen

2017. augusztus 08. 13:03, utolsó frissítés: 15:52

A Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Maros megyei területi szervezete, az Állami Lakásügynökség (ANL) által épített lakások kiutalásával kapcsolatos hivatali visszaélés miatt, vádat emelt Daniel-Gabriel Gliga, Szászrégen volt polgármestere ellen.

Ugyanabban az ügyben vizsgálat folyik Koss Gabriella, a polgármesteri hivatal akkori jegyzője és az ANL-lakásokat kiutaló bizottság elnöke, Doina Adriana Moldovan-Verdeş, a helyi adóhivatal akkori vezetője, és Ovidiu Vasile Badiu, a polgármesteri hivatal jogtanácsosa ellen, két utóbbi a bizottság tagja volt.

Az ügyészek ugyancsak hivatali visszaéléssel gyanúsítják Nagy András volt alpolgármestert is.

"2012 folyamán, a fent említett öt személy, a vonatkozó törvényes előírásokat megszegve, négy olyan személynek utalt ki ANL-lakást, akik erre nem lettek volna jogosultak, mi több, nem is szerepeltek az igénylők listáján" - írja a DNA által az Agerpres hírügynökségnek kedden elküldött közleményben.

Az idézett dokumentum szerint, ekképpen négy személyt jogosulatlan előnyökhöz juttattak, miközben másokat, akik valóban jogosultak lettek volna ANL-lakásokra, hátrányosan megkülönböztettek.

Az ügyet a Maros megyei törvényszék tárgyalja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS