2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem fog csökkenni az újraszámolt nyugdíjak összege - ígéri a társadalmi párbeszédért felelős miniszter

2017. augusztus 08. 17:21, utolsó frissítés: 17:21

Nem fog csökkenni az újraszámolt nyugdíjak összege akkor sem, ha az újraszámolás az eredetinél kevesebb nyugdíjpontot ad ki - közölte kedden Petrozsényben Gabriel Petrea társadalmi párbeszédért felelős miniszter.

Az idősek problémáival foglalkozó konzultatív bizottság gyűlésén részt vevő miniszter azt mondta: a törvény világosan leszögezi, hogy a pontszám csökkenése sem vonja maga után a nyugdíj összegének csökkenését.

A nyugdíjasok szervezeteinek képviselőivel folytatott megbeszélésről Petrea kifejtette: a résztvevők elégedetlenségüknek adtak hangot amiatt, hogy lassú ütemben zajlik a nyugdíjak újraszámolása, de amiatt is, hogy az összegek eltérőek a nyugdíjba vonulás dátumától függően. "Ugyanazon munkahelyen, ugyanazon pozícióban és ugyanannyi évet ledolgozott munkáért más-más nyugdíjat kapnak, attól függően, hogy mely dátumon vonultak nyugdíjba. A nyugdíjasok a nyugdíjrendszer méltányosságát kérik" - foglalta össze a beszélgetés során elhangzottakat a miniszter, aki hozzátette: javaslatokat vár a nyugdíjtörvény készülő módosításaihoz a civil társadalom részéről.

A Hunyad megyei nyugdíjpénztár adatai szerint a megyében körülbelül 9 000 személynek kell újraszámolni a nyugdíját, akik bányákban dolgoztak, különlegesen nehéz körülmények között. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS