2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicuşor Dan szerint kevés az esély az USR kettészakadására

2017. augusztus 09. 11:17, utolsó frissítés: 11:29

Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) volt elnöke azt nyilatkozta kedd este a Digi24 televízió műsorában, hogy "csekély az esélye annak, hogy kettészakadjon az USR".

Szerinte a párton belül van egy progresszív vonal, amelyet Vlad Alexandrescu és Florina Presadă neve fémjelez, és egy liberális vonal, amelynek élén Cristian Ghinea és Dan Barna áll.

Kérdésre válaszolva kijelentette: "csekély az esélye annak, hogy kettészakadjon az USR".

Szerinte az USR "növekedési válságban van", és a család meghatározásáról szóló vitának, amiről most belső konzultációt szerveznek, nem kellett volna ennyi energiát felemésztenie.

"Nem kellett volna ennyi energiát ráfordítani. Az USR azért ment a parlamentbe, hogy fenntartson néhány fontos témát, amivel az USR minden tagja azonosulni tud, a közpénz elköltésének felelősségéről, az átláthatóságról, az infrastruktúráról, az oktatásról, az egészségügyről - ezekért léptünk be a politikába. Korábban is figyelmeztettem arra, hogy fokozódik az ideológiai feszültség a párton belül, s ez nem vezet jóra. (...) Sajnos az USR jelenleg olyan képet mutat, mint egy párt, amely növekedési válságban van" - jelentette ki Dan.

Kifejtette: akkor tér vissza az USR-be, ha a belső konzultáció eredménye az lesz, hogy az USR, pártként, ne foglaljon állást a család meghatározásáról szóló referendumban.

Leszögezte: ha erre nem kerülne sor, akkor is a parlamentben marad, mert megígérte, hogy "megtesz bizonyos dolgokat". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS