2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy-Magyarországos feliratokat ragasztgattak Székelyföldön

2004. március 11. 16:02, utolsó frissítés: 16:15

Irredenta feliratú öntapadós matricákat ragasztottak ismeretlen tettesek a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti műút jelzőtábláira. A Nagy-Magyarország térképét is ábrázoló matricákon ezek a szövegek voltak olvashatók: "Magyar vagyok, nem turista!", "Gyáva népnek nincs hazája!", "Azoké lesz a Kárpát-medence, akik teleszülik azt!". Az Magyar Távirati Iroda helyszíni értesülése szerint az esetről Fenyéd község polgármestere értesítette a rendőrséget.

A rendőrség egyik operatív csoportja végigjárta a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti útvonalat, és hasonló lehúzós matricákat talált Szentegyháza be- is kijáratánál, akárcsak Kápolnásfaluban, Fenyéden és Máréfalván.

"Az egyelőre még ismeretlen elkövetők felderítése folyamatban van, azonosításuk esetén meg nem engedett helyen való plakátolás miatt számíthatnak pénzbírságra" - jelentette ki az MTI kérdésére Costrut Mircea, a Hargita megyei rendőrfelügyelőség munkatársa.

Rus Sándor, Szentegyháza város polgármestere provokációnak tartja a matricák kiragasztását. Szentegyházi vagy környékbeli ember ilyet nem tesz - hangsúlyozta a város elöljárója, hozzáfűzve: március 15. ünnepének közeledtével ismeretlen személyek meg akarják félemlíteni a lakosságot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS