2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oktatási miniszter: 2018-tól módosul a tanügyi törvény

2017. augusztus 10. 16:05, utolsó frissítés: 16:05

Szeptembertől elkezdenek dolgozni a tanügyi törvény módosításán, az új jogszabálytervezet egy év múlva, 2018 szeptemberében kerül majd a parlament elé - nyilatkozta Liviu Pop tanügyminiszter csütörtökön Kolozsváron, a romániai felsőoktatási diákszervezetek fórumán.

"Biztosíthatom önöket, hogy szeptember 1-jétől részesei lehetnek a tanügyi törvény módosítási folyamatának, ahogyan azt a kormányprogramban is ígértük" - mondta a miniszter, majd hozzátette, hogy széles körű konzultációt követően fogják véglegesíteni a tervezetet, jövő szeptemberben.

A miniszter arról is beszélt a fórumon, hogy a tervezett 30 új egyetemi bentlakásból hét esetében már elindították a licitet "A galaci, aradi, temesvári, ploieşti-i, piteşti-i, konstancai és bákói egyetemeknek jól összeállított iratcsomóik voltak; a többi egyetem is összeállítja ezeket, hogy meghirdethessék a versenytárgyalást, és így a kormány mandátumának lejártáig elkészülhet a 30 új bentlakás" - tette hozzá a tárcavezető.

Az Egyetemista Szervezetek Országos Szövetsége Kolozsváron tartja augusztus 9-e és 17-e között a diákszervezetek 12. országos fórumát, amelyen több mint 500 egyetemi hallgató vesz részt az országból. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS