2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvizsgálják, hogy törvényesen jutott-e tanársegédi álláshoz az igazságügyi miniszter fia

2017. augusztus 12. 16:29, utolsó frissítés: 16:29

Megvizsgálja az oktatási minisztérium a iaşi-i Alexandru Ioan Cuza Egyetem által egy tanársegédi állásra kiírt versenyvizsga törvényességét. Arról az állásról van szó, amelyet Tudorel Toader igazságügyi miniszter fia nyert el.

Az oktatási minisztérium közleménye értelmében a tárca tudomásul vette az üggyel kapcsolatban a médiában megjelent információkat, és ellenőrizni fogja a vizsga megszervezésének és lebonyolításának módját.

A iaşi-i és a központi sajtó egy része is arról cikkezett csütörtökön, hogy Ionuţ Alexandru Toader kihasználta azt, hogy apját miniszteri mandátuma idejére felfüggesztették az egyetem rektori tisztségéből, és így szerezte meg a tanársegédi állást, a felsőoktatási intézmény szabályzata ugyanis tiltja az egyetemen vezető tisztséget betöltő személyek rokonainak, hogy versenyvizsgára jelentkezzenek.

Ugyanazon sajtóhírek szerint a miniszter fia volt az egyetlen jelentkező az állásra, ugyanakkor az egyetem szenátusa kevéssel a kiírás előtt módosított a jelentkezési feltételeken, hogy azok lehetővé tegyék Ionuţ Alexandru Toader számára - aki büntetőjogból doktorált - a polgári jogot oktató tanársegédi posztra kiírt versenyvizsgán való részvételt.

Az egyetem vezetősége közleményben cáfolta, hogy megbundázták volna a vizsgát, amelynek nyomán Ionuţ Alexandru Toader tanársegédi álláshoz jutott. Az igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésben reagált a vádakra, hangsúlyozva, hogy fia minden vizsgakövetelménynek eleget tett, ahogyan az az egyetem honlapján közzétett adatokból is kitűnik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS