2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Levelet kapott Tamás Sándor az államelnöki hivataltól

2017. augusztus 16. 10:21, utolsó frissítés: 10:21

Az államelnöki hivataltól kapott levelet Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke. A tanácselnök szerint a levél tartalma is azt bizonyítja, hogy a kapuk továbbra is nyitottak a párbeszédre Klaus Johannis államfő és a magyar közösség képviselői között.

Tamás Sándor a Székely Hírmondó megkeresésére elmondta, az is lehet, hogy csupán egy szépen megfogalmazott protokolláris levélről van szó, viszont korábban az államelnöki hivatalnak nem voltak hasonló megnyilvánulásai. A megyetanácselnök elmondása szerint a levélben az a tanácsos, akivel közösen szervezték Johannis székelyföldi látogatását, megköszönte az együttműködést, és értékelte az alkalomra összeállított programot.

Tamás Sándor szerint a levél azzal az ígérettel zárul, amely tulajdonképpen az államfő utolsó mondata is volt a látogatása végén, hogy "ez egy kezdet, és folytatjuk". "Azon túl, hogy egy szép protokolláris gesztus, azt gondolom, ennek lesz folytatása, mivel nyilván válaszolni fogok erre a levélre, ami arról fog szólni, hogy egy konkrét időpontot kérünk az elnök úrtól, amikor tudjuk folytatni a párbeszédet” – nyilatkozta Tamás Sándor a Székely Hírmondónak. (hirmondo.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS