2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 380 sportolót és művészt támogat a MOL Románia tehetségtámogató programja

2017. augusztus 16. 11:59, utolsó frissítés: 11:59

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 387 fiatal sportolót és művészt részesít anyagi támogatásban a 12. MOL Tehetségtámogató program keretében. A támogatási alap 359 ezer lej.

Az idei kiírásra is több olyan fiatal pályázott sikerrel, aki az utóbbi években kiváló eredményt ért el hazai és nemzetközi versenyeken, köztük: Adina Diaconu és Andreea Dragoman, asztalitenisz; Miklós Andrea, Cosmina Spiridon és Andrei Gafița, atlétika; Ana Dascăl, Daniel Martin és Radu Marius, úszás; Paula Gliga és Balogh Hanna, cselgáncs; Schlier Zsuzsa és Amalia Tătăran, vívás; Mălina Ciobanu, hegedű; Cadmiel Boțac, zongora. Violeta Beclea-Székely és Márkos Albert, a sport- és művészeti zsűrik elnökei, nagyra értékelték a támogatásra javasolt fiatalok teljesítményét, ugyanakkor kiemelték a legjobbak kitartását és szerénységét.

Az idei kiírásra 515 pályázat érkezett, melyben 1 162 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást 3 millió lej értékben. A 359 000 lejes támogatási alapból 387 tehetséges fiatal részesül a két szakmai zsűri javaslata alapján, a 179 nyertes pályázat révén.

"Immár 12 éve támogatjuk a tehetséges fiatalokat, hozzájárulunk a fejlődésükhöz és elősegítjük az országos és nemzetközi versenyeken való szereplésüket. Így szeretnénk aktívan részt venni az eljövendő romániai bajnokok kinevelésében. A pályázati lehetőség folyamatosságának valamint a szakmai zsűrik elkötelezettségének és komolyságának köszönhetően a tehetséges fiatalok bizalommal pályáznak" – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A művészeti zsűri 49 pályázatot javasolt összesen 120 ezer lej támogatásra, a sportban pedig 106 pályázat nyert 169 ezer lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban – amelybe azok a fiatalok kapnak pályázati meghívást, akik nagykorúságuk elérése előtt a program kedvezményezettjei voltak – a 70 ezer lejes támogatási alapból 24 pályázat részesült.

"Az idei nyertes pályázatok többségének a zsűrik részleges támogatást javasoltak. A teljes finanszírozás esélyét növeli az eredmények világos bemutatása, a célok pontos megfogalmazása és a költségvetés megfelelő összeállítása. Egy viszonylag egyszerű pályázatról van szó, munkatársaink pedig egész évben az érdeklődők rendelkezésére állnak. Idén is több mint 500 pályázati kérelem érkezett, ami azt mutatja, hogy a program könnyen hozzáférhető és országszerte ismert" – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A nyertesek névsora megtalálható a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS