2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pert nyert a Marosvásárhelyi Katolikus Líceum a tanfelügyelőség ellen

2017. augusztus 16. 18:26, utolsó frissítés: 2017. augusztus 17. 15:25

Alapfokon a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumnak adott igazat a Maros Megyei Törvényszék abban a perben, amelyet az oktatási intézmény a Maros Megyei Tanfelügyelőség ellen indított.

A tanfelügyelőség 2017. február 27-i, 70. számú határozatának értelmében nem indulhatnak az oktatási intézményben a 2017/18-as tanévben cikluskezdő osztályok – azaz előkészítő, ötödik és kilencedik osztály sem.

Az iskola ezt a határozatot támadta meg április 3-án a törvényszéken, a ma kihirdetett alapfokú ítélet pedig eltörli a tanfelügyelőségi rendeletet. A tanfelügyelőség kérte a per megszüntetését, azzal érvelve, hogy az iskolának nem lehet felperesi minősége, de a törvényszék nem fogadta ezt el. Az alperesnek 15 napon belül van joga élni a fellebbezés lehetőségével.

Tekintettel arra, hogy a tanfelügyelőség komoly kárt okozott azzal, hogy elvette a szülők és gyermekek azon jogát, hogy a Római Katolikus Teológiai Líceumba folytathassák tanulmányaikat, arra szólítjuk fel a főtanfelügyelőt, illetve a tanfelügyelőség vezető tanácsának tagjait: azonnali hatállyal mondjanak le tisztségükről.

Az RMDSZ Maros megyei szervezete a döntés kapcsán felszólította a főtanfelügyelőt, illetve a tanfelügyelőség vezető tanácsának tagjait: azonnali hatállyal mondjanak le tisztségükről. Közleményükben úgy vélekednek: a tanfelügyelőség komoly kárt okozott azzal, hogy elvette a szülők és gyermekek azon jogát, hogy a Római Katolikus Teológiai Líceumban folytathassák tanulmányaikat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS