2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saját fizetéséről mondott le a marospetresi polgármester, hogy felújítsák az iskolát

2017. augusztus 17. 16:15, utolsó frissítés: 16:15

Az Arad megyei Marospetres (Petris) polgármestere gyűjtést szervezett, hogy újítsák fel a község iskoláját, majd jelezve, mennyire komolyan gondolja a dolgot, felajánlotta a fizetését a cél megvalósulásának érdekében.

Irina Onescu Iskola álmokból néven indította el a kampányt, szeretne elég pénzt összegyűjteni, hogy az épületet, ahol több mint száz diák tanul, felújíthassák. Éppen ezért ő ajánlotta fel az első adományt, teljes havi fizetését, azaz 4000 lejt.

A kampány ezelőtt két héttel kezdődött, és hónap végéig tart, eddig több, mint 3000 eurót szedek össze.

A marospetresi polgármester a digi24-nek azt nyilatkozta, hogy azért nem választották a hagyományos pénzgyűjtési módokat, vagy vártak állami támogatást, mert az iskola most szorul javításra, és a gyerekek nem érdemlik meg a várakozást.

Az iskolának új bútorokra van szüksége, ki kell cserélni a padlózatot és építeni kell egy sportpályát is. A polgármesteri hivatal ezek közül annyit fog elvégezni, amennyi összeg összegyűl.

A polgármester reméli, jó példával járt elől, és hogy a helyi lakosok önkéntes alapon fognak dolgozni a munkálatokon. (digi 24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS