2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eljárást indított a DNA a teleormani útépítő vállalat ellen

2017. augusztus 19. 11:58, utolsó frissítés: 11:58

Bűnügyi eljárás indult a Tel Drum Rt., valamint ennek képviselői, Petre Pitiş és Mircea Vişan ellen, akiket azzal vádolnak, hogy tudatosan hamis, vagy nem megfelelő okiratokat használtak azért, hogy jogosulatlanul jussanak európai uniós alapokhoz.

Ugyanabban az ügyben eljárást indítottak a WFA Impex kft., és képviselője, Florian Ion, valamint Florea Neda, a Tel Drum képviselője ellen, a fenti bűncselekményben való bűnrészesség vádjával.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) közleménye szerint, május 16-án regisztrálták a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal feljelentését, amely szerint 2016 folyamán egyes cégek kidolgoztak egy mechanizmust, amellyel úgy jutottak európai uniós alapokhoz, hogy túlbecsülték bizonyos eszközök árát.

Az ügyészek szerint a Tel Drum Rt. a gazdasági versenyképesség javítását célzó európai uniós programban mobil aszfaltkészítő gépre kért vissza nem térítendő támogatást.

'Mircea Vişan és Petre Pitiş, a Tel Drum képviselői, a WFA Impex kft., valamint Florea Neda és Florian Ion közreműködésével, úgy szervezték meg a beszerzést, hogy a nyertes WFA Impex kft. legyen. A valóságban azonban WFA Impex a Tel Drum társult cége, és az egész csak azt szolgálta, hogy a gép gyártója és a Tel Drum között közvetítve, a WFA Impex mesterségesen felverje az aszfaltkészítő gép beszerzési árát azért, hogy a Tel Drum nagyobb összegű vissza nem térítendő támogatáshoz jusson' - írja a DNA.

Az ügyészek szerint semmi nem akadályozta a Tel Drum képviselőit abban, hogy közvetlenül az aszfaltkészítő gép gyártójával tárgyaljanak.

A DNA számításai szerint a Tel Drum Rt. jogosulatlanul 4 170 462,50 lejes vissza nem térítendő európai uniós pályázati pénzhez jutott.

A tel Drmuról sokan állítják hogy valójában a PSD elnöke, Liviu Dragnea irányítja, mivel míg ő volt a megyei tanács elnöke Teleorman megyében, s vállalat számos közbeszerzést nyert meg, és olyan munkálatokat is kifizettek neki önkrmányzatk, amiket el sem végzett a ég
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS