2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sport felé nyit a MIÉRT

2017. augusztus 22. 12:19, utolsó frissítés: 12:19

Az augusztus 13-21. között zajló Kolozsvári Magyar Napokon az ifjúsági szervezetek az Ifjúsági Pavilonban hoztak össze sportolókat és szurkolókat. Neves focistákkal, boxolóval és kézilabdással találkozhattak fiatalok.

Az előző évekhez hasonlóan a Magyar Ifjúsági Értekezlet is bővítette a Pavilon programját, így két közönségtalálkozót szervezett a Ferencváros Torna Club Sportolóival. Csütörtökön Kótai Mihály boxolóval és Hajnal Tamás focistával, szombaton pedig Hornyák Dóra kézilabdással és Bőle Lukács focistával találkozhattak a sportrajongók.

Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke elmondta, júliusban szakmai kabineteket hoztak létre, így született meg a sport kabinet is: ”ennek elsődleges célja a egézséges éltemód promoválása a sport által. A MIÉRT életébe vissza kell hoznunk a sporteseményeket, mert bebizonyosodott, hogy a fiatalok életében fontos szerepet töltenek be. ”

Oláh Gábor, a MIÉRT elnökhelyettese és sportert felelős alelnöke szerint a MIÉRT tevékenységének egyik alappillérévé kívánják tenni a sportot , ”mert ez összehozza a fiatalokat, közösséget kovácsol, megmérettet és mindezt a fair play jegyében.” Az ősz folyamán egy országos programsorozatot terveznek indítani a sport népszerűsítésére és a sikeres fiatal sportolók bemutatására – mondta. ”Az a cél, hogy minél több fiatal sportoljon, illetve ifjú sportolóink erőt merítsenek tudván, hogy erős magyar közösség van mögöttük."

Az Ifjúsági Pavilonban szervezett fradis közönségtalálkozók vonzották a legtöbb érdeklődőt. A résztvevők főként a sztársportolók sikereire, illetve kudarcaira voltak kíváncsiak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS