2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az iskolaépületek 10 százaléka nem rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel

2017. augusztus 22. 15:49, utolsó frissítés: 15:56

Cătălin Chircă, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője szerint az országban lévő 26 ezer iskolaépületből mintegy 10 százalék nem rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel.

A szóvivő közölte, hogy ezen napokban zajlik azon iskolaépületek tűzvédelmi átvizsgálása, melyekben szeptembertől oktatás zajlik. A tűzvédelmi engedéllyel nem rendelkező ingatlanokról a katasztrófavédelem és a tanfelügyelőségek tájékoztatást küldenek az államelnöki hivatalnak, a tanügyminisztériumnak, a regionális fejlesztési és az európai alapokért felelős tárcának, valamint a prefektúráknak és a megyei tanácsoknak.

A katasztrófavédelmi szóvivő továbbá figyelmeztetett arra is, hogy a tűzbiztonsági engedélyeket a helyi közigazgatási igénylések alapján adják ki. A tűzvédelmet biztosító munkálatok és a szóban forgó helyhatósági igénylés nélkül a tűzvédelmi engedély nem adható ki – tette hozzá.

Iskolaépületek esetében, hogy megkaphassák a tűzvédelmi engedélyt, szükség van két menekülési útvonalra és kijáratra, külső és belső vízcsapokra, füstriasztó berendezésre, biztonsági világításra, valamint poroltókra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS