2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvesztegetéssel gyanúsítják a Digi több vezetőjét

2017. augusztus 23. 10:05, utolsó frissítés: 10:05

Vádat emeltek a Digi cégcsoport több jelenlegi és volt vezetője ellen korrupciós ügyben. A korrupcióellenes ügyészség keddi közleményéből kiderült, hogy a Romániában, Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban távközlési és médiaszolgáltatásokat biztosító vállalat vezérigazgatója, Serghei Bulgac is a vádlottak között van.

A vezérigazgatót aki jelenleg az RCS és RDS-nek is a vezérigazgatója pénzmosással gyanúsítják egy televíziós sportközvetítési jog megvásárlásával kapcsolatos ügyben. Az ügyészek vádat emeltek Ioan Bendei, az RCS és RDS egy másik volt vezetője ellen, valamint a romániai vállalat ellen is megvesztegetés és pénzmosás vádjával.

A hatóságok szerint az RCS és RDS 3,1 millió euróval vesztegette meg Dumitru Dragormirt, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga volt elnökét, hogy a liga részesítse előnyben a sportközvetítési jogok megszerzésében. A román labdarúgó-bajnokság 2008 és 2011 közötti három idényét az RCS és RDS vásárolta meg 101 millió euróért. A vádhatóság szerint Dragomir a pályázathirdetés előtt 3,5 millió euró kenőpénzt kért, amiből 3,1 millió eurót meg is kapott. Az ügyészek szerint a felek fiktív társulási szerződéseket kötöttek, hogy leplezzék a megvesztegetést.

A telekommunikációs vezetőségi tagok úgy vélik, hogy a bűnügyi vizsgálat alaptalan és nem fogja jelentős mértékben befolyásolni a vállalat tevékenységét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS