2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bodog: jövőre az orvosi bérek végre megközelítik az EU-s szintet

2017. augusztus 23. 10:55, utolsó frissítés: 10:55

A közegészségügyi rendszer fel kell zárkózzon és az orvosok fizetése, de az orvosi felszerelések megújítása terén is lépést kell tartson a magánszektorral – jelentette ki Florian Bodog, egészségügyi miniszter.

A miniszter szerint 2018-ban az egészségügyi személyzeti fizetések végre megközelítik majd az uniós átlagbéreket. „Sok román állampolgár nem engedheti meg hogy magán orvosi rendelőkbe kezeltesse magát. Erre nem is lesz szükség, mert az egészségügyi biztosítás garantálja az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A közegészségügy a román állampolgárok számára nem csak az első számú orvosi ellátási egység kell, hogy legyen, hanem minőségileg is az élen kell járjon. Már meg tettük az első fontos lépéseket annak érdekében, hogy az állami rendszerben fellépő hiányosságokat pótoljuk” - nyilatkozta az egészségügyi miniszter.

Továbbá Florian Bodog hozzátette azt is, hogy a kórházak modern berendezését prioritásnak tekintik, valamint pótolják a hiányos technológiai eszközöket is, melyek elengedhetetlenek egy-egy beavatkozáshoz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS