2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Muszlimokat”, „leszbikusokat”, „skizofréneket” lehet ölelgetni Sepsiszentgyörgy főterén

2017. augusztus 24. 13:55, utolsó frissítés: 14:19

"Muszlimok", "leszbikusok", "romák" és "skizofrének" kérik a sepsiszentgyörgyi járókelőket, hogy amennyiben gondolják, öleljék meg őket.

Az akciónak az biztosított keretet, hogy jelenleg olyan diákok vannak a városban, akik egy nemzetközi képzésen vesznek részt az Erasmus Plus program keretén belül: itt kaptak olyan feladatot, hogy ifjúsági kampányokat építsenek fel és ültessenek gyakorlatba. Az előadássorozatok fő témája a rasszizmus és idegengyűlölet, amelynek gyakorlati részeként a diákok rögtönzött városi kampányt indítottak ebben a témakörben.

A Free Hug nevet viselő gyakorlat során a résztvevők beöltöztek muszlimnak, vagy „skizofrén vagyok” illetve „leszbikus vagyok” feliratú táblákat aggattak magukra. Az akció célja a helyi lakosok hozzáállásának a megfigyelése volt, illetve a másság elfogadtatásának az elősegítése.

Grüman Éva Orsolyának, a program egyik szervezőjének elmondása szerint a Free Hug kezdeményezés nagyon sikeresnek bizonyult. „Eleinte elhúzódtak az emberek, de aztán jöttek olyan fiatalabbak és idősebbek is, akik nyitottabbak voltak az ölelésre. Az én elvárásaimat felülmúlta”. - tette hozzá.

Az egy héten át tartó képzés során további nem szokványos jelenségekre és eseményekre bukkanhatunk Sepsiszentgyörgyön. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS